Dia internacional de la dona

El Dia Internacional de la Dona del 8 de març va ser declarat per l'ONU el 1975. Dos anys després es va convertir en el Dia Internacional de la Dona i la Pau Internacional. Als Estats Units se celebra oficialment només des del 1994, malgrat que en aquell país hi ha els orígens d'aquesta commemoració. ¿Per què aquest dia?

L'explicació diu que en plena revolució industrial: el 8 de març de 1857, un grup de treballadores tèxtils van decidir sortir als carrers de Nova York per protestar per les miserables condicions laborals. Seria una de les primeres manifestacions per lluitar pels seus drets. Diferents moviments i successos es van succeir a partir d'aquest episodi, que va servir de referència per fixar la data del Dia Internacional de la Dona el 8 de març.

A l’escola hem parlat de tema a totes  a les classes. Ens sorprèn que les dones no poguessin votar fins fa poc més d’un segle.  I també allò que passa amb dones i nenes de tot el món. Nosaltres volem un món ple de persones que tinguin els mateixos drets i deures. Per això ens hem reunit al pati i hem cantat la cançó Persones Iguals, que podeu veure aquí sota.

 


A totes les classes s'ha treballat el tema de diferents maneres:fent un mural, a través d'un conte, cançons,etc..