L'amistat

Els ratpenats de cicle mitjà hem explicat un conte de dos amics per treballar el valor de l'amistat.

Dos amics viatjaven pel desert i van començar a discutir.
Tan fort discutiren que, en un moment determinat, un d’ells, ofès, li va clavar una bufetada a l’altre.
En aquell moment, i sense dir res, el que havia rebut la bufetada va escriure a la sorra:

“Avui, el meu millor amic m’ha clavat una bufetada”.

Van continuar caminant molta estona sense dir-se res.  Finalment, van arribar a un oasi ple d’arbres, fruites per menjar i, el més important, aigua.
El que havia estat bufetejat s’hi tirà de cap sense adonar-se que el llac era més fons del que s’imaginava, no sabia nedar i va començar a ofegar-se.
El seu amic, només veure’l, s’hi tirà de cap sense pensar-s’ho dues vegades i el va salvar. L’amic que havia estat salvat, quan es va recuperar, va gravar en una roca:

“Avui, el meu millor amic m’ha salvat la vida”.

Intrigat, l’amic li va preguntar:
– Per què, quan t’he bufetejat, ho has escrit a la sorra i, ara, ho escrius en una roca?
Somrient, l’altre li va contestar:
– Quan un amic ens ofen, hem d’escriure el record a la sorra perquè el vent se l'endugui i puguem perdonar ràpidament. Però quan un amic es juga la vida per nosaltres, ens recolza, o ens dóna ales, hem de gravar el record a la pedra de la memòria, al cor, on cap vent del món no pugui esborrar-lo.

Després hem escrit a la sorra del pati una discussió amb un amic o alguna cosa que ens ha ferit i hem bufat per tal d'oblidar les paraules tristes. 

A continuació hem buscat una pedra plana per apuntar-hi amb permanent alguna cosa bonica i positiva que ens ha dit o fet un amic per tal de recordar-la per sempre.