Entrevista a Andreu Bartolomé Regué, president de la Fundació Siurana Roig-Bonet

La classe de 5è, Els Periodistes, vam fer el 12 de juny una entrevista al president de la Fundació Siurana Roig Bonet per saber què és i poder-vos informar. L' Andreu va venir a la classe, el vam entrevistar  i vam xerrar una estona dels valors que ens han de servir de referents en les nostres vides com la responsabilitat, l'amabilitat, l'esforç. 

L'entrevista

L’Andreu és el pare de l’Aniol de 6è, el Genis de P5 i de la Jana i el Pau que van a l'institut. Viu i treballa a Siurana.

 Andreu, podries explicar als nostres lectors què és una fundació?

Diguem, perquè ho entengueu, que és com una associació, com ara la dels castells, Brivalls, però que té finalitats de foment d’ activitats socials, culturals o esportives i que té un patrimoni.  Com si, perquè ens agraden i en volem tenir cura, fem una fundació per protegir els ocells de Cornudella que té aquesta com a finalitat  o les que decideixin els seus fundadors.

Per què es va crear la Fundació Siurana Roig-Bonet?  

Un dels fundadors va ser el Ramon Roig, potser alguns el vau arribar a conèixer, era un senyor que estimava molt Siurana i rebia la gent pels carrers del poble, vestit amb una barretina i que pràcticament tota la seva vida després de jubilar-se als seixanta anys fins que va morir cap als noranta anys, la va dedicar a Siurana. Anava amb l’ alcalde a Tarragona, Reus ... a demanar  perquè havia caigut un marge, buscava diners i l’arreglava. També es cuidava de l’Abadia. El Ramon Roig va pensar: “com que algun dia no hi seré, hi hagi una cosa que faci de  Ramon.” Doncs així la fundació és com una continuïtat del Ramon.

Qui és la Sra. Montserrat Bonet?

És una cosina del meu pare, que és mestra de professió, que es va quedar sense mare molt joveneta i es va criar amb el meu pare. Un bon dia, fa uns quaranta anys, va decidir quedar-se a Siurana perquè es va enamorar del Benido, un dels tres germans Roig , va deixar Barcelona i es va quedar a viure a Siurana.

Com es  finança la  Fundació Siurana RB?

Les fundacions tenen un fons en diners, quadres...que no poden fer servir per finançar la fundació. Nosaltres, la idea que tenim és buscar una sèrie d’empreses locals, d’aquí principalment, i  de fora, que ens ajudin a mantenir -la. També la fundació farà activitats.

 Sabem que els proper cap de setmana teniu algunes presentacions, en què consisteixen?

El proper dissabte 16 i diumenge 17 de juny donarem a conèixer aquesta fundació a la gent d’aquí. El dia 16 farem un acte a Siurana. Tocarà un grup de música barroca i explicarem tot això que em pregunteu ara. El diumenge ho farem al Casal Jaume I de Cornudella on haurà un concert dels nens del poble que toquen algun instrument,  juntament amb la seva professora de piano. També hi actuarà un concertista de violí. Evidentment, hi esteu tots convidats.

Teniu més activitats previstes pels propers mesos?

Passa una cosa, que tota la gent que hi som tenim molta feina, llavors uns dels motius de fer aquests actes que em deies tu abans, és que tota aquesta gent que tingui una idea, o pensi que pot ajudar a la fundació, que no deixa de ser una eina per fer coses, poguessin dir: “mira, això  de fer el concert amb els nens que toquen el piano,  perquè no ho fem l’ any que ve?” Doncs si algú en té ganes i vol participar...

Et porta molta feina ser el president de la Fundació?   

De moment , no gaire.

Quines persones formen part de la Fundació?

Els fundadors són la Sra. Montserrat Bonet i el Sr. Ramon Roig. L’Ivo Roig mentre visqui decidirà sobre allò que té d’herència,

Després hi ha els patrons que són com els que fan funcionar la fundació i estan designats pels fundadors. Som família, pares d’uns companys vostres; Ricard, Xavier, Montse i Josep. També un antic diputat de Cultura que és el Sr. Tortajada, l’alcalde de Cornudella , jo mateix i tota la gent que se’n vulgui sentir ja que una fundació és una cosa oberta. Tothom que vulgui participar, en principi d'aquí del municipi, serà benvingut.

Fins aquí la nostra entrevista. Moltes gràcies, Andreu!

Moment de l'entrevista de la classe de 5è a l'Andreu Bartolomé ( 12-06-2018)
Moment de l'entrevista de la classe de 5è a l'Andreu Bartolomé ( 12-06-2018)