Entrevista al Dr. Xavier Martínez Marsal

Hola, som el Bilal, el Pau i el Biel de 5è. Havíem de fer una entrevista i ens va semblar interessant saber algunes coses del Dr. Martínez que fa molts anys que viu i treballa a Cornudella. Vam demanar cita i ens va rebre a la consulta. Li vam fer unes preguntes sobre què fa i com pensa; ell ens va contestar a totes. Vam estar xerrant una bona estona. Va ser molt simpàtic i amable.

 

ENTREVISTA AL Dr. XAVIER MARTÍNEZ MARSAL

Què et va inspirar a fer la carrera de metge?

Quan era petit el metge venia a casa seva per curar-nos quan estaven malalts i al·lucinava com el curava en un no res. M’hi fixava en tot allò que feia.

Què volies ser quan eres petit?

Metge! Des de sempre que ho he volgut.

Quin va ser el moment que et va costar més en la teva carrera?

Aprendre el cicle de Krebs, que era on la majoria d’estudians fallaven. Havia d’estudiar moltes coses que després s’oblidaven. Potser també us passa a vosaltres, no?

On vas estudiar la carrera de metge?

La vaig estudiar a la Universitat de Barcelona, on hi vivia.

A quina edat vas començar a ser metge?

Als vint-i-sis anys. La carrera era de sis encara que la majoria de carreres es feien en cinc anys.

Quin va ser el moment més decisiu de la teva vida?

Cada dia és un cas diferent, bonic i decisiu. Cada dia porta una sorpresa i el fet de poder ajudar a altres persones a que es sentin millor quan surten de la consulta és meravellós.

Ets hipocondríac?

No gens, si una persona és hipocondríaca i li agrada ser metge, no ho pot ser perquè veus molts casos ...hi ha moltes malalties. Normalment si una persona ho és, no triarà mai aquesta carrera.

Quin va ser el dia més important de la teva carrera?

Quan la vaig acabar i vaig treure un notable davant del tribunal... i costa mol treure un notable a la carrera de metge!

Creus en algun déu?

No, no hi crec en cap.

Què prefereixes, mar o muntanya,

Com que jo visc a la muntanya vaig sovint a caminar perquè la tinc a prop i m’agrada molt. Però el mar també, durant cinc anys vaig fer classes de submarinisme. Era molt maco fins que acabes sabent tots els raconets  i els peixos del lloc on ho fas.

Quins altres esports has practicat?

Molts; els practico fins que arribo al meu “nivell d’ incompetència”, és a dir, que ja no en sé fer més i no puc arribar més lluny perquè no tinc les capacitats: tennis, taekwondo,ciclisme, peses, muntanyisme  he pujat a l’Himalaia i a alguns cims alts).El que més m’agrada, i no ho faig malament, és l’esquí.

I la natació?

No gaire, el submarinisme sí.

Gos o gat?

Tinc un gat però vaig tenir un gos

A quin personatge de la història o actual admires més?

Admirar no seria la paraula. Hi ha molta gent que ha fet coses molt ben fetes.

Quins consells donaries a un nen que vulgui ser metge?

Que tingui clar que ho vol fer perquè és molt dura la carrera. S’ha de fer després molts anys de resident a l’hospital i has d’estudiar tota la vida per estar al dia. T’ha d’agradar molt.

 

Moltes gràcies per la teva atenció!