Igualtat?

Avui a la classe de la granja a educació en valors hem començat amb un joc. Hem fet equips de nens i uns altres de nenes per tal de recollir peces de colors i ordenar-les. 

Ha sigut una tasca senzilla i divertida que després ha tingut una recompensa. 

Però els nois pel sol fet de ser nois han cobrat més que les noies. Llavors hem parlat i hem opinat que és una injustícia ja que tothom hauria de cobrar el mateix per la mateixa feina. 

A partir d'aquesta dinàmica hem dit que per contractar a algú cal valorar qui fa millor la feina i no si és home o dona i que caldria fer una prova. També hem pensat que podem compartir millor la feina. Que hem de tenir les mateixes oportunitats i cobrar el mateix. 

Ens hem plantejat perquè els pares posen primer el seu cognom si les mares porten els infants a la panxa durant nou mesos. 

A continuació hem mirat el curt Purl de Pixar on tractava d'una empresa on eren tot homes i un dia arriba una dona a l'oficina. Hem vist les actituds dels altres cap a la dona i com la feien sentir malament i no l'acceptaven tal com era. Llavors ella ha decidit canviar el vestuari, la decoració de la seva taula i el seu comportament per tal de ser com "ells". A partir d'aquí la comencen a admetre al grup de nois i ella sembla contenta fins que un dia arriba una altra noia a l'empresa i tots li fan el buit. En aquest moment recorda com es va sentir la Purl i decideix acollir la nova companya i presentar-la als nois. Més endavant hi ha novetats a l'oficina i el clima de treball és cada vegada més bo entre tothom. 

El nostre resum és que cadascú ha de ser autèntic tal com és i que els altres l'acceptin perquè si algú intenta transformar-se per agradar als altres en realitat no serà ell o ella mateix i tampoc no serà feliç.