pantalles addictives

educar per la felicitat

Quina satisfacció veure un infant feliç, oi? Segur que si, tant pares com mestres, ens preguntessin que t'agradaria que fos el teu alumne/fill de gran diríem sense dubtar: FELIÇ, volem que sigui FELIÇ.
Però a la felicitat no hi arribem per casualitat o sort, la felicitat també s'educa. Cal donar les eines als alumnes/fills per tal que puguin ser feliços ara i en el seu futur.


Per això us proposem que veieu els següents vídeos que formen part del curs EDUCAR PER LA FELICITAT de Daniel Gabarró.


Però, qui és Daniel Gabarró??
Daniel Gabarró és empresari, conferenciant, formador, diplomat en direcció i organització d'empreses i en humanitats, mestre, psicopedagog , llicenciat en humanitats, expert en PNL ( programació neurolingüística i exprofessor de La universitat Ramón Llull i la Universitat de Lleida.
També col·labora amb diversos mitjans de comunicació com "l'ofici de viure" de Catalunya ràdio, que ofereix eines emocionals per a la vida diària.


Es tracta de petits vídeos que no duren més de 10 min i que aborden diferents temes de l'educació dels nostres fills /alumnes sobre els quals creiem que cal reflexionar.

Podeu accedir als vídeos clicant damunt de cada vídeo.

 

 

no et rasquis! hi ha més polls que mai?

Cliqueu a la imatge per accedir al article.


per què som hiperpares?

Clicant a l'imatge podreu veure l'article complert.


joguines connectades, nous perills.

Clicant a l'imatge podreu veure l'article complert.


article interessant sobre les pautes educatives familiars.

Una família de l'escola ens ha fet arribar aquest article que creu que pot ser interessant per tots vosaltres.

Eva Millet "Deixeu de preguntar-ho tot als nens, la família no és una institució democràtica"

 

la nostra recomanació

Alba Castellví ha posat sobre el paper la seva experiència com a mare, educadora i mediadora de conflictes, per facilitar als pares un manual àgil i pràctic sobre la convivència diària amb els fills. Si l’objectiu més gran com a educadors és dotar els fills d’eines que els permetin ser persones lliures i responsables, aquest llibre ens en donarà les claus. Mai és tard per construir una relació serena i positiva amb els teus fills i acompanyar-los en el seu itinerari vital. Estareu millor ara i ells t’ho agrairan sempre.

Descarga
Petit tast del llibre
EducarSenseCridarTAST.pdf
Documento Adobe Acrobat 1.0 MB


Com educar? Què és el millor?

Ho estem fent bé?

Aquestes són algunes de les preguntes que més preocupen a pares, mares i docents.En el llibre "Educar millor"  de Carles Capdevila descobrireu 11 converses amb experts que us ajudaran en aquesta emocionant etapa.

 


Clica damunt de la imatge per accedir a l'enllaç

58 contes per parlar de la mort
58 contes per parlar de la mort

La mort continua sent un dels grans tabús que encara pateix la nostra societat.

És un tema del que no ens agrada parlar i menys amb els petits. No hem d’ocultar la realitat als nens ni protegir-los de la mort, però sí que els hem de preparar per la mort i ajudar-los en el procés de dol. Hem d’educar per la vida i educar per la mort.

Tot i que ells tenen una curiositat natural per la mort, els adults no sabem com parlar-ne i aquest tema no sabem com afrontar-lo.

Aquí us adjuntem un recull de contes que us poden ser molt útils per parlar de la mort i el dol amb els infants.

11 maneres de fomentar l'autonomia en els nostres fills
11 maneres de fomentar l'autonomia en els nostres fills

Clica damunt de la imatge per accedir a l'enllaç

Conseqüències de la sobreprotecció dels fills
Conseqüències de la sobreprotecció dels fills

Els ultims trenta anys els nens han canviat tant com la societat, i les eines que sempre ens havien servit per educar-los ja no donen el mateix resultat.

Aquest llibre parla de multitud de situacions reals que l'autora ha viscut en un centre de colonies per on passen milers de criatures i dels recursos per transformar les carencies emocionals dels nens i nenes, especialment les pors, la inseguretat i la sobreproteccio que pateixen avui dia.

 

 

 

 

 

 

 

 

Us recomanem aquesta lectura.

És evident que de vegades ens veiem obligats a dir no encara que no ens agradi. Saber dir no parla de la importància de la negació per al desenvolupament de la personalitat, tant per a l’afirmació personal de l’infant com per a l’orientació de l’adolescent dins d’unes mínimes coordenades morals. Asha Phillips, a partir de la seva experiència com a mare i dels casos que ha tractat al llarg de la seva carrera de psicoterapeuta infantil, ha arribat a la conclusió que posar límits als fills els ajuda a adaptar-se a situacions inesperades, ser més creatius així com a aprendre a negociar i desenvolupar millor les seves capacitats emocionals