pla de consum de fruita a l'escola


L'escola Dr Piñol i Aguadé ja fa tres cursos que participa del programa "Pla de consum de fruita a les escoles".

Aquest programa, que té per objectiu donar a conèixer als infants i a les seves famílies les bondats del consum de fruites i hortalisses, té especial significació aquest any, vistes les dificultats que té i tindrà el sector, en comercialitzar la producció a causa del veto rus d'exportar determinada fruita fresca a aquell país.

Consisteix en el subministrament gratuït de fruita fresca de temporada 2 o 3 dies al mes durant 5 o 6 mesos al llarg del curs escolar. En el primer trimestre del curs es realitzarà una entrega i la resta de la distribució es farà durant el segon i tercer trimestre.

els divendres esmorzem fruita


 

 

Promovem que tots els alumnes de l'escola els divendres portin per esmorzar fruita, per tal de fomentar entre els més petits hàbits d'alimentació i vida saludables.

 

 

 

Aquí us destaquem 10 raons per les quals és important consumir fruita cada dia:

1. El seu consum és important, ja que, si les inclou en quantitats adequades en la dieta, esta contribuint a la salut de tota la família, ajuden a prevenir risc d’enfermetats…
2. Ens ajuden a manternir-nos ben hidratats. Pel seu alt contingut d’aigua faciliten l’eliminació de toxines del nostre organisme.
3. Les fruites i les verdures són fonts quasi exclusives de vitamina C. Per la qual cosa es recomana el consum diari, procurant al menys que una de les fruites del dia sigui rica en vitamina C ( cítric, Kiwi, maduixa, fruites tropicals…) i que una de les racions sigui una amanida.
4. Són fonts d’antioxidants: aliats de la salut. Protegeixen davant certes malalties, entre elles les degeneratives, les cardiovasculars i el càncer.
5. Riques en fibra. La fibra ajuda a regular les nostres funcions intestinals, a corregir el restrenyiment i posseeix efectes amb beneficis en la prevenció i tractament d’altres trastorns com diabetis, obesitat… Les fruites cal tenir en compte que el contingut de la fibra es redueix al pelar-les, i que la major concentració de les seves vitamines és justament a la pell.
6. Ens ajuden a eliminar l’excés de líquid: contenen poc sodi i molt potassi, el que força el nostre organisme a eliminar l’excés de líquid.
7. Quasi no tenen greix: La quantitat de greix que presenten la majoria de fruites i verdures és inapreciable, excepte per les olives i el coco.
8. Es poden gaudir en qualsevol època de l’any. S’han d’aprofitar a cada moment, les de la pròpia estació.
9. Fruites: Una dolça gominola. Les fruites tenen un agradable gust dolç ja que conten sucre… Aprofita i menja-les al natural i sense necessitat de posar més sucre o altres edulcorants. A més, recorda que es poden menjar en qualsevol moment. De fet, pots incloure-les per esmorzar, dinar, berenar, i tant abans com després dels àpats.
10. Fruites i verdures: Hem de tenir imaginació no només es poden incloure en els principals àpats del dia, recorda que aporten un toc molt gustós a molts menjars diferents.