projecte pati


Aquest curs hem començat a elaborar un projecte per a la millora dels espais exteriors de l’ escola al que hem anomenat Projecte Pati que passarà a formar part del Projecte Educatiu del Centre i que ajudarà a optimitzar els recursos de l’ escola. En principi hi ha una comissió de dues mestres que, juntament amb l’ equip directiu, engeguen el projecte amb la Col·laboració de l’ AMPA, pares  i l' Ajuntament  de Cornudella.

 

Creiem que el pati hauria de ser un espai en el qual els alumnes trobin diferents elements tant de vegetació com de mobiliari, on puguin desenvolupar les seves capacitats imaginatives i, al mateix temps, que tinguin l’ opció de ser-hi sols o amb companys en un espai triat lliurement per a ells.

 

Anteriorment s’ havien fet activitats de pati guiades per tal de diversificar els jocs ja que el futbol, que era el més triat pels nens i nenes més grans, comportava conflictes que sovint es traslladaven a les aules. A més a més, els alumnes que no participaven del futbol tenien poques alternatives.

 

Per donar resposta a les demandes d’alguns  infants vam introduir el pati interior acompanyats per un mestre amb jocs de taula, construccions de fusta, espai de lectura, dibuixos, etc.

 

 

Fa pocs dies van venir a Cornudella la Carme Cols i el Josep Fernàndez, mestres i autors del projecte” El safareig”. Acompanyats de directora i mestres , la presidenta de l’AMPA , l’alcalde i l’ Anouchka Curtil (de La Mandorla, que té un projecte de col·laboració amb l’ ajuntament), vam fer una visita al pati de l’escola per tal de veure quins punts forts i febles té.


Pel que fa a la part pedagògica vam rebre, per part de la Carme i el Pitu, un taller sobre com aprofitar els espais exteriors que també són per aprendre.

Podeu descarregar-lo per poder veure'l aquí...

Descarga
Escola Dr Pinyol i Aiguade de Cornudella
Presentación Microsoft Power Point 28.4 MB

Us animem a col·laborar en el projecte, si voleu formar-ne part comuniqueu-ho al tutor dels vostres fills o a l'equip directiu.